Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Veelgestelde vragen

Huur betalen

Huur betalen

Ik heb een huurachterstand, kan ik een betalingsregeling treffen?

Wij kunnen eventueel een betalingsregeling afsluiten, neem daarvoor contact met ons op.

Je huurachterstand mag niet meer zijn dan 1 maand en er is geen lopende betalingsregeling. Verdere afspraken kun je met de klantconsulent maken.

Op Mijn Standvast Wonen zie je wat je huidige huurachterstand is. Je kunt ook direct via iDEAL de achterstand betalen.

Ik wil de huur automatisch betalen. Hoe kan ik dat regelen?

Je vult hiervoor een groene machtigingskaart in en stuurt deze aan ons terug. Mail je gegevens naar info@standvastwonen.nl, dan sturen we je de machtigingskaart toe!

Vanaf de eerstvolgende maand schrijven wij de huur elke 25e van de maand automatisch van je rekening af. Je betaalt altijd vooruit. Afhankelijk van wanneer we de kaart van je ontvangen, gaat de machtiging niet in op de 25e van de volgende maand, maar op de 25e van de daarop volgende maand.

 

Kan ik bij jullie huurtoeslag aanvragen?

Huurtoeslag kun je aanvragen bij de Belastingdienst via  www.toeslagen.nl Of je kunt het gratis telefoonnummer van de belastingdienst bellen 0800 - 0543, afdeling Toeslagen.  

Op welk rekeningnummer moet ik de huur overmaken?

Sinds 1 februari 2015 is het bankrekeningnummer van Standvast Wonen:

NL54 BNGH 02851 55423

Zowel de huurbetalingen als facturen kunnen hierop worden overgemaakt.

Maak je zelf de huur over? Doe dit dan altijd o.v.v. naam, adres en om welke maand het gaat.

Huurwoning kopen

Huurwoning kopen

Kan ik mijn eigen huurwoning kopen?

Dat hangt ervan af of je woning gelabeld is als verkoopwoning. Op Mijn Standvast Wonen kun je direct zien of je woning te koop is.

Let op: je hóeft je huurwoning niet te kopen. Als je wilt blijven huren, mag dat. Pas als jij de huur opzegt, zetten wij de huurwoning te koop.

Overlast

Overlast

Ik heb last van mijn buren. Wat kan ik doen?

Prettig wonen gaat niet alleen om de woning zelf, ook de woonomgeving is heel belangrijk. Het is daarom erg vervelend als u regelmatig overlast ervaart. Wij pakken lastige problemen aan, samen met bewoners en organisaties.

Samen verantwoordelijk

Iedereen vindt het prettig om in een vitale wijk en buurt te wonen: met schone straten en pleinen, veiligheid, voldoende ruimte en voorzieningen, en leuke contacten. Een fijne buurt en wijk zijn belangrijk voor jouw woongenot en voor de verhuurbaarheid van onze woningen. Daarvoor zijn we sámen verantwoordelijk.

Eerst samen oplossen

Je bent dus voor een deel zelf verantwoordelijk voor je woongenot. We verwachten dan ook dat je eerst zelf probeert om met je buren tot een oplossing te komen. Op die manier behoud je makkelijker een goede relatie met je buren. Kijk voor tips op deze website: www.problemenmetjeburen.nl

Buurtbemiddeling

Komen jullie niet tot een oplossing? Dan kun je Buurtbemiddeling inschakelen. Kijk voor meer informatie op www.buurtbemiddelingsterker.nl, ook als je in de gemeente Beuningen of Druten woont. De buurtbemiddelaars lossen het probleem niet op, maar ze proberen ervoor te zorgen dat buren zélf een oplossing vinden.

Wat kunnen wij voor je doen?

Levert een gesprek met de buren niets op of komen de buren de gemaakte afspraken niet na en blijft de overlast bestaan? Dan kun je dit direct aan ons doorgeven via het online overlastformulier

Komt de overlast regelmatig terug? Dan is het handig om een overlastdagboek bij te houden. Met het overlastdagboek maak je je klacht duidelijker. Hierdoor is deze makkelijker te boordelen. Als we je online overlastformulier en/of het overlastdagboek ontvangen hebben, nemen we contact met je op. Als het nodig is, verwijzen wij je door naar andere organisaties. Anonieme klachten nemen we niet in behandeling.

Politie

Is er sprake van of verdenking van intimidatie, bedreiging, vernieling, drugsgebruik/drugshandel of discriminatie, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Lees meer op www.politie.nl.

Meld Misdaad Anoniem

Misschien kun of durf je niet naar de politie. In dat geval kun je contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over ernstige criminaliteit en misdaad. Lees meer op www.meldmisdaadanoniem.nl

Anoniem melden bij ons

Bij verdenking van criminele activiteiten, is het in tweede instantie ook mogelijk dit anoniem bij óns te melden. Je kunt dit doen door te bellen naar 024 – 382 01 00.

Gemeente

Is er sprake van parkeeroverlast op de openbare weg, rommel/vervuiling van openbaar terrein of bijvoorbeeld slecht onderhoud van openbaar groen? Neem dan contact op met je gemeente.

In/rond mijn woning heb ik last van ongedierte. Wat kan ik doen?

Voor het bestrijden van ratten, muizen, kakkerlakken, faraomueren, wespen en bijen kun je de Gemeentelijke Ontsmettingsdienst bellen. Ook voor het bestrijden van mieren, vlooien, torren etc.

Reparatieverzoeken en onderhoud

Reparatieverzoeken en onderhoud

De verlichting op de galerij is kapot, nu kan ik niets meer zien ‘s avonds en ik vind het eng. Kan iemand dat komen maken?

Dat kan. Geef je melding aan ons door via Mijn Standvast Wonen. Wij zorgen er dan voor dat de desbetreffende buurtbeheerder de verlichting zo spoedig mogelijk maakt.

Ik ga een dakraam op zolder maken. Krijg ik hiervoor een vergoeding? Hoe hoog is deze vergoeding en krijg ik deze vooraf of als ik ga verhuizen?

Voor sommige aanpassingen geeft Standvast Wonen een vergoeding. Een vergoeding is natuurlijk alleen mogelijk als je van ons schriftelijke toestemming hebt gekregen en de aanpassing in goede staat van onderhoud verkeert. De vergoeding ontvang je als je de woning gaat verlaten. De verhuurmakelaar bepaalt de hoogte van de vergoeding. Lees meer bij 'Zelf klussen'.

Ik heb geen warm water. Kan er iemand langskomen om dit te maken?

Als je een cv-ketel hebt van Standvast Wonen, dan is er een onderhoudscontract met de firma Kemkens. Je kunt voor reparatie rechtstreeks contact opnemen met Kemkens: 0412 - 630 555.

Als de cv-ketel in jouw eigendom is, of je hebt een geiser of boiler, dan moet je deze zelf laten herstellen.

Mag ik zelf laminaat in mijn huis leggen? Moet ik daarvoor toestemming vragen?

Dat is afhankelijk van het soort woning:

 • Flat: toestemming vragen 
 • Eengezinswoning: geen toestemming nodig 
 • Hoogbouw in Nijmegen-Oost mag sowieso geen laminaat


Als het mag, dan moet de vloer wel aan bepaalde eisen voldoen:

 • Eronder moet een geluidsisolerende laag van min 10dB worden gelegd
 • Vloer moet los van de muur liggen
 • Niet verlijmen op ondervloer
 • Niet boren in betonvloer

 

We raden je aan om de informatie in onze flyer 'leggen van harde vloerbedekking' te lezen.

 

Mijn gootsteen is verstopt. Kunnen jullie dit komen oplossen?

Ja, als je deelneemt aan ons Servicepakket, dan laten wij de gootsteen door een ontstoppingsbedrijf ontstoppen. Je kunt hiervoor rechtstreeks contact opnemen met Van der Velden via telefoonnummer 024 - 378 20 72.

Als er sprake is van verstopping door oneigenlijk gebruik van de gootsteen (frituurvet, olie, etensresten e.d.), dan zijn de kosten voor jouw eigen rekening.

Mijn keuken is echt oud. Kan ik een nieuwe krijgen?

In principe vervangen we keukens alleen bij groot onderhoud. Als de keuken niet meer te repareren is, dan kan de verhuurmakelaar dat beoordelen en kan Standvast Wonen besluiten om toch over te gaan tot vervanging.

Scheiden, overlijden, verhuizen

Samenwonen, scheiden, overlijden, verhuizen

Hoe moet ik de huurwoning opleveren?

Je moet de huurwoning leeg en schoon opleveren. Je zegt de huur direct online via Mijn Standvast Wonen op en je plant zelf direct de vooropname. Tijdens de vooropname plannen we de eindopname.

 • Vooropname: De verhuurmakelaar inspecteert de stand van zaken van de woning. We maken afspraken met elkaar over hoe je de huurwoning moet opleveren. Ook bespreken we de mogelijkheid van overname van goederen. 
 • Eindopname: deze vindt plaats op de laatste dag van de huurperiode. We controleren samen of je de woning volgens afspraak oplevert. Je geeft vervolgens alle sleutels aan de verhuurmakelaar.

Alle afspraken leggen we vast op een inspectieformulier. Je tekent hiervoor tijdens voor- en eindinspectie en je krijgt van beide formulieren een kopie. Lees meer in de folder 'Verhuizen'.

Ik wil de huur opzeggen, hoe kan ik dit doen?

Dit kun je direct online via Mijn Standvast Wonen doen. De vooropname plan je dan direct zelf in. Je kunt de huur ook via ons online formulier opzeggen.

Kan mijn partner ook op het huurcontract komen te staan als medehuurder?

Dat kan als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Bij samenwonen kun je pas medehuurderschap aanvragen als je kunt aantonen dat je minimaal 2 jaar een duurzame gezamenlijke huishouding voert. Een samenlevingsovereenkomst alleen is dus NIET voldoende. Alleen bij trouwen en geregistreerd partnerschap ben je meteen automatisch medehuurder!

Via Mijn Standvast Wonen doe je een aanvraag voor medehuurschap.

Mag een kind na het overlijden van de ouders in de woning blijven wonen?

Wonen de ouders in een huurwoning? Als de ouders zijn overleden dan heeft een kind géén recht om te blijven wonen in de ouderlijke woning. Hij staat immers niet op het huurcontract en de huurrechten zijn niet erfbaar.

Als het kind onafgebroken bij de ouder(s) heeft gewoond en 35 jaar of ouder én mantelzorger is, kan een verzoek ingediend worden om het kind op het huurcontract bij te schrijven. Maar een corporatie is niet verplicht om dit te doen.

Wanneer kan de nieuwe huurder goederen van mij overnemen?

Overname is alleen mogelijk als:

 • de verhuurmakelaar de goederen heeft goedgekeurd voor overname;
 • een nieuwe huurder is gevonden voordat de 'huidige' huurder de woning uit is;
 • de huidige en de nieuwe huurder het eens zijn over de goederen en de prijs.

Wij gaan scheiden. Wat moeten we doen met onze huurwoning?

Jullie beslissen als aanstaande ex-partners sámen wie in de woning blijft wonen. Bij een relatiebreuk bepalen de huurder en de medehuurder wie blijft wonen in de woning en op wiens naam de huurovereenkomst komt te staan. De huurovereenkomst dient via Mijn Standvast Wonen eenzijdig te worden opgezegd.

Beide huurders zijn tot de ingangsdatum van de wijziging verantwoordelijk voor het betalen van de huur, overlast e.d!

Nieuws

De Gemeenschap en Standvast Wonen fuseren per 1 mei 2019


20-03-2019

Samen vormen we een krachtige corporatie met ongeveer 11.500 woningen in de gemeente Beuningen, D...


lees meer >

We zoeken een tijdelijke manager Vastgoed


14-03-2019

Standvast Wonen en De Gemeenschap fuseren op 1 mei 2019 tot één nieuwe organisatie....


lees meer >

De nieuwe Thuis is uit!


03-01-2019

Net voor de feestdagen ontvingen al onze huurders het decembernummer van ons bewon...


lees meer >

We zoeken een enthousiaste trainee voor onze uitdagende ICT projecten!


03-01-2019

Het ICT landschap verandert enorm sinds enkele jaren. Dat merken wij ook binnen Standvast Wonen. ...


lees meer >
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.