Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Huurwoningen

In Nijmegen, Beuningen, Ewijk, Weurt, Winssen, Afferden, Deest, Druten en Puiflijk werkt Standvast Wonen aan vitale buurten. Als corporatie vinden wij een mix van mensen en een variatie aan woningen belangrijk. Dat maakt een buurt vitaal en aantrekkelijk. In diverse buurten verhuren én verkopen we daarom nieuwe, maar vooral bestaande woningen, voor jong en oud, single of samen en in verschillende prijsklassen.

Huurwoningen tot € 720,42

Standvast Wonen is net als veel andere woningcorporaties in de woningmarktregio Arnhem Nijmegen aangesloten bij Entree. Via de website www.entree.nu publiceren we dagelijks de vrijgekomen huurwoningen met overwegend huurprijzen tot € 720,42. Op de website van Entree vind je informatie over hoe je je kunt inschrijven, aan welke voorwaarden je daarvoor moet voldoen, hoe je op een woning kunt reageren, wat je kunt doen bij urgentie, en meer. Ook zie je in een schema op de website van Entree op welke woningen je kunt reageren. Dit is namelijk afhankelijk van je inkomen en huishoudgrootte. Ben je op zoek naar een nieuwe sociale huurwoning? We leggen je hieronder stap voor stap uit hoe dit werkt.

Woning zoeken

We bieden onze sociale huurwoningen aan via Entree, het regionale woonruimteverdeelsysteem. Wil je reageren op een woning? Dan moet je ingeschreven staan bij Entree. Bij woningen die we via meettijd of loting aanbieden, heb je minstens zeven dagen de tijd om te reageren. Je kunt maximaal op twee woningen tegelijk reageren. Lees meer op de website van Entree.

Toewijzingsregels

Bij sommige woningen zijn er extra regels om voor de woning in aanmerking te komen. Er kan bijvoorbeeld een bepaald inkomen voor nodig zijn of we stellen voorwaarden aan de huishoudgrootte. Meer hierover lees je op de website van Entree. Soms bieden we woningen met voorrang aan woningzoekenden aan die met spoed een woning nodig hebben. Dit zijn urgenten. We bieden ook woningen aan waarbij woningzoekenden met een indicatie voorrang hebben. Zie indicatiewoningen.

Zorg voor een inkomensverklaring!

Heb je gereageerd op een woning? Dan raden wij je aan de benodigde gegevens en papieren te verzamelen. Voor sociale huurwoningen gelden inkomenseisen. Om je inkomen te controleren vragen wij je bij de toewijzing van de woning een recente inkomensverklaring te overleggen (van jezelf en van je medebewoners, uitgezonderd inwonende kinderen). Een inkomensverklaring is gratis. Je vraagt deze aan bij de BelastingTelefoon via 0800 – 0543, of via de website van de Belastingdienst. Hier vind je ook meer informatie. Na vijf tot tien werkdagen ontvang je de verklaring thuis. Let op: zonder inkomensverklaring wijzen wij je geen woning toe.

Woning bezichtigen

Na sluiting van de reactietermijn op de advertentie, maken we eerst een selectie op basis van passend toewijzen. Kandidaten met de langste meettijd en/of urgenten staan bovenaan. In deze volgorde nodigen we de eerste kandidaten uit voor een bezichtiging in een lege óf bewoonde woning. Vaak nodigen we meerdere kandidaten uit. Tijdens de bezichtiging bekijk je of je zaken wilt overnemen van de huidige huurder (indien van toepassing). Je bezichtigt de woning om te kijken of de woning is wat je zoekt.

Interesse in de woning?

Heb je de woning bezichtigd en heb je interesse in de woning? Geef dit dan uiterlijk de eerstvolgende werkdag voor 12.00 uur aan ons door. Als jij de eerste kandidaat bent, dan controleren we je gegevens. Horen we niets van je? Dan gaan we verder met de volgende kandidaat.

Intakegesprek / controleren gegevens

Voordat we je de woning daadwerkelijk aanbieden, controleren wij onder andere de volgende gegevens van je:

  • Je inschrijving: Klopt je meettijd? Ben je inderdaad de eerste kandidaat?
  • Je overige inschrijfgegevens: Gaan de personen die op de inschrijving staan ook meeverhuizen naar het nieuwe adres? Ontbreken er geen personen die wel meeverhuizen?
  • Je inkomensverklaring van de belastingdienst: Is je inkomen (en die van eventuele medebewoners) passend bij de huur van de woning?
  • Je verhuurdersverklaring (alleen als je eerder een woning huurde). Je ontvangt een goede verhuurdersverklaring wanneer er de afgelopen twee jaar géén sprake is geweest van huurachterstand of overlast. Is er in de afgelopen vijf jaar sprake  geweest van ontruiming of opzegging vanwege hennep? Dan kom je niet in aanmerking voor de woning. Soms controleren we nog meer gegevens. Dit verschilt per situatie. Kloppen alle gegevens? Dan bieden we je de woning aan.

Woning aanbieden

In onze aanbieding lees je de belangrijkste informatie over de woning. Als er nog overname van goederen mogelijk is, staan in de aanbieding ook de gegevens van de vertrekkende huurder. Je neemt zelf contact op met de vertrekkende huurder om de overname te regelen. Accepteer je de woning? Laat ons dit uiterlijk de volgende werkdag 12.00 uur per e-mail weten. Je informeert ons ook over eventuele overname van goederen. Je mag natuurlijk ook de woning weigeren. Laat dit dan ook via e-mail weten. Dit heeft geen invloed op je inschrijving bij Entree.

Woning betrekken

Accepteer je de woning en heb je ons doorgegeven of er sprake is van overname van goederen? Dan bepalen wij de definitieve opleverdatum. Je ontvangt van ons per e-mail een uitnodiging voor het opleveren van de woning. We sturen je ook een voorbeeld huurovereenkomst en de eerste verhuurnota.

Oplevering van de woning

Onze buurtbeheerder levert de woning aan je op. Je meldt je op de afgesproken tijd bij de woning. De buurtbeheerder is er dan ook, zodat je kennis kunt maken. Je loopt samen de woning nog even door en vult bijzonderheden in op de opnamestaat. We nemen ook de meterstanden van gas, water en elektra op. Dit zijn de beginstanden die je vervolgens zelf bij de leveranciers doorgeeft. Vervolgens neemt onze buurtbeheerder de huurovereenkomst, huurvoorwaarden en alle overige belangrijke informatie met je door. De algemene huurvoorwaarden en meer informatie over huren vind je op onze website. Is alles correct? Dan onderteken je de huurovereenkomst en betaal je per pin de huur voor de eerste maand en de eenmalige administratiekosten van € 50,00. Betrek je een appartementencomplex? Dan betaal je ook € 5,00 voor een naamplaatje. Is de handtekening gezet en de pinbetaling gedaan? Dan ontvang je de sleutels van je nieuwe woning!

Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd met je nieuwe woning! Voordat we de woning aan je verhuren, controleren wij deze. Het kan voorkomen dat je tijdens het klussen en/of verhuizen zaken tegenkomt die niet in orde zijn. Deze punten vermeld je op het formulier ‘tekortkomingen’ Deze vind je in de huurdersmap die je bij de ondertekening van de huurovereenkomst hebt gekregen. Stuur het formulier naar ons op en wij maken een afspraak voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Nog makkelijker is het formulier direct via onze website in te vullen. En via Mijn Standvast Wonen regel je snel en direct je huurzaken.

Direct een nieuwe inschrijving bij Entree

Je inschrijving bij Entree koppelen we automatisch aan de door jouw geaccepteerde woning. We maken direct een nieuwe inschrijving voor je aan in het woningzoekendensysteem van Entree. Je registratiedatum blijft gelijk. En via e-mail sturen we je een het nieuwe inschrijfnummer toe. Je hoeft hier zelf niets voor te doen.

 

Huurwoningen vanaf € 720,42

Snel op zoek naar een huurwoning? Dan is het huren van een vrije sectorwoning misschien iets voor jou. Om hiervoor in aanmerking te komen, hoef je namelijk niet ingeschreven te staan bij Entree. Wel geldt er bij ons een aantal andere voorwaarden. Woningen met een huurprijs vanaf € 720,42 bieden wij aan via Je Eigen Thuis van Standvast Wonen. Op deze website vind je naast de voorwaarden ook meer informatie over koopwoningen en financiële regelingen.

Nieuws

De Gemeenschap en Standvast Wonen fuseren per 1 mei 2019


20-03-2019

Samen vormen we een krachtige corporatie met ongeveer 11.500 woningen in de gemeente Beuningen, D...


lees meer >

We zoeken een tijdelijke manager Vastgoed


14-03-2019

Standvast Wonen en De Gemeenschap fuseren op 1 mei 2019 tot één nieuwe organisatie....


lees meer >

De nieuwe Thuis is uit!


03-01-2019

Net voor de feestdagen ontvingen al onze huurders het decembernummer van ons bewon...


lees meer >

We zoeken een enthousiaste trainee voor onze uitdagende ICT projecten!


03-01-2019

Het ICT landschap verandert enorm sinds enkele jaren. Dat merken wij ook binnen Standvast Wonen. ...


lees meer >
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.