Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Nieuws

16-11-2016 |

18 appartementen De Aak in Nijmegen verkocht

18 appartementen De Aak in Nijmegen verkocht

In woongebouw De Aak aan de Draaiom in Nijmegen verkochten we 18 dure huurappartementen en 26 parkeerplaatsen. Op 15 november vond de juridische overdracht aan een particuliere belegger plaats. We deden dit omdat het beheren van woningen met een huurprijs boven de € 900,00 niet onze eerste taak is. De andere appartementen in dit gebouw waren al eerder verkocht.

Betaalbare en passende woningen

Wij zijn er in eerste instantie voor mensen die niet zelfstandig in hun woonbehoefte kunnen voorzien. Bijvoorbeeld mensen met een laag inkomen. Voor deze mensen beheren en verhuren wij sociale huurwoningen met een huur tot € 711. Maar we vinden een mix aan mensen en woningen belangrijk voor de vitaliteit van een wijk. Het draagt bij aan prettig wonen in de wijk. Daarom beheren we ook woningen met een huur tot ongeveer € 900. Maar alleen als andere partijen dit niet oppakken.

Verkoop in één keer

Om meer ruimte te krijgen voor waar we voor zijn, verkopen we vooral dure huurwoningen. We onderzochten de mogelijkheid om de 18 woningen in het gebouw in één keer te verkopen. Dit noem je complexgewijze verkoop. Dit gaat vaak sneller dan de woningen een voor een te verkopen. Complexgewijze verkoop is gebonden aan strikte regelgeving. We lieten ons daarom bij de verkoop begeleiden. Ook moesten we advies vragen aan de gemeente Nijmegen en het ministerie.

Respect voor rechten en plichten huurder

Voor de huurders van de 18 appartementen verandert vrijwel niets. Zij blijven hun woning huren en de huurovereenkomst zoals ze deze met ons afsloten, blijft gelden. Zij huren alleen vanaf 15 november van een andere organisatie. We vonden het belangrijk dat de koper een professionele verhuurder is, die ervaring heeft met het verhuren en beheren van woningen en daarmee de rechten en plichten van de huurders respecteert. Het ministerie gaf een Verklaring Omtrent Gedrag af aan de koper en gaf, omdat aan alle voorwaarden voldaan is, ook haar goedkeuring aan de verkoop. 

< terug naar nieuwsoverzicht
 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.