Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Nieuws

10-05-2016 |

Bouw gestart 40 huurappartementen De Hutgraaf

Vanmiddag startte de bouw van 40 huurappartementen in De Hutgraaf in Beuningen. Wij ondertekenden in november 2015 met Hendriks Bouw en Ontwikkeling uit Oss en turn-keyovereenkomst voor de realisatie van de 40 appartementen. De bouw is onderdeel van de nieuwe wijk De Hutgraaf in Beuningen.

Standvast Wonen directeur-bestuurder Esther Lamers en wethouder De Klein gaven het startsein voor het boren van de eeste paal. Foto: copyright Anita Pantus

Voorzien in behoefte aan middelgrote appartementen

We kochten de 40 appartementen omdat deze voorzien in de behoefte aan middelgrote appartementen met lift in de kern van Beuningen. Met de aankoop vergroten we ook de beschikbaarheid van met huurtoeslag bereikbare woningen.

Passende en betaalbare woningen

We bieden betaalbare en passende woningen. Voor het vaststellen van de huurprijzen van de 40 appartementen namen we het passend toewijzen als uitgangspunt. Passend toewijzen is een wettelijke norm uit de nieuwe Woningwet waar alle woningcorporaties aan moeten voldoen. De overheid wil met deze norm voorkomen dat huishoudens met een inkomen onder de huurtoeslaggrens een woning huren met een huur boven de huurtoeslaggrens. Passend toewijzen wil dus eigenlijk zeggen ‘huren naar inkomen’. De appartementen krijgen huurprijzen van € 571,00 en € 599,00 en liggen hiermee onder de huurtoeslaggrenzen. Afhankelijk van hun inkomen kunnen toekomstige bewoners huurtoeslag aanvragen.

Mix aan mensen

De appartementen zijn vooral geschikt voor de kleinere huishoudens, zowel voor jong als oud. Enkele appartementen wijzen we direct toe aan kandidaten vanuit het Beuningse proefproject ‘van groot naar beter’. Het gaat om 65+ huurders van Standvast Wonen die een eengezinswoning achterlaten in Beuningen. Een aantal appartementen is levensloopgeschikt. Woningzoekenden met een indicatie voor een levensloopgeschikte woning krijgen voorrang op deze appartementen. Om ook starters meer kans te geven, wijzen we zes appartementen via het lotingmodel toe. Bij loting is de meettijd niet van toepassing.

Mix zorgt voor vitale buurt

Op deze manier ontstaat er een mix aan mensen. Deze mix draagt bij aan een vitale buurt. Naast de 40 huurappartementen, realiseert Hendriks Bouw en Ontwikkeling in de nieuwe wijk 100 koopwoningen, waaronder stadsvilla’s, rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. De nieuwe woonwijk krijgt een ruime opzet met een centraal park als kloppend hart.

Geïnteresseerd?

De verhuur van de 40 woningen start eind 2016 / begin 2017 via www.entree.nu. Ben je geïnteresseerd? Laat dan via het belangstellingsformulier je gegevens achter. We houden je dan op de hoogte. De verwachte oplevering is maart/april 2017. Geïnteresseerden voor de koopwoningen kunnen contact opnemen met Driessen Makelaardij (www.driessenmakelaardij.nl).

< terug naar nieuwsoverzicht
 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.