Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Nieuws

25-01-2016 |

Meer comfort, lagere energielasten in Weurt

Meer comfort, lagere energielasten in Weurt

Standvast Wonen investeert in vitale buurten en dorpen. Daarom zorgen we ervoor dat onze woningen allemaal een zogenaamd groen energielabel hebben. Deze woningen hebben lagere energielasten en een beter wooncomfort. De komende jaren isoleren we al onze woningen zodat deze minimaal een c-label hebben. Bijvoorbeeld door de daken en muren te isoleren. We combineren deze werkzaamheden met bijvoorbeeld het gewone schilderwerk. Als er asbest in de daken of schuren zit, verwijderen we dit gelijk. Zo beperken we de overlast voor bewoners zoveel mogelijk. Eind vorig jaar rondden we de werkzaamheden aan 15 woningen aan de Thomas van Heereveldstraat in Weurt af. We maakten een korte film over deze werkzaamheden.  

Hoe hebben we de woningen verbeterd?

• Houten delen van de bergingen behandelen en schilderen;
• asbest golfplaten van de bergingen vervangen;
• enkel glas van de woningen vervangen door HR++glas;
• aanbrengen van vloerisolatie;
• de binnenzijde van de daken isoleren;
• het dakraam vervangen door een geïsoleerd dakraam;
• spouwmuurisolatie aanbrengen.

Ingrijpend voor bewoners

Om het dak te kunnen isoleren, moesten bewoners hun zolder grotendeels leegmaken. En ook de berging moest leeg zodat we de golfplaten konden vervangen. Best ingrijpend voor bewoners. Daarom zijn we voor de start van de werkzaamheden bij de mensen langs geweest. Ook konden bewoners terecht met hun vragen bij onze informatiekeet in de buurt. Bewoners vertelden ons dat het een goede gelegenheid was om meteen de zolder en de berging eens flink op te ruimen!

Meer comfort en minder lasten voor bewoners

Wij vinden het belangrijk dat wonen betaalbaar is én blijft. Daarom kregen bewoners geen huurverhoging voor de verbeteringen. Door alle maatregelen betalen bewoners lagere energielasten en dus lagere woonlasten. En hebben zij meer wooncomfort. 

 

< terug naar nieuwsoverzicht
 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.