Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Nieuws

13-06-2017 |

Ônder Onnes is klaar!

Nijmegen is een vitale buurt rijker

Ônder Onnes is klaar!

Dinsdag 13 juni vierden we dat samen met meer dan 140 buurtbewoners en diverse medewerkers van betrokken organisaties. Tijdens de gezellige buurtpicknick met foodtrucks onthulde wethouder Bert Velthuis de eerste naam voor een van de woongebouwen: Korhoen. Het naambord is gemaakt van het koper van het oude MTS-dak. De bewoners dachten mee over de namen en de winnaars ontvingen een VVV-cadeaubon. Ook de andere woongebouwen krijgen dus binnenkort een naambord: Das, Libelle, Moeflon en Tapuit. 

Mix aan woningen, prijzen, mensen en architectuur

Op het terrein van de oude MTS bij de Kamerlingh Onnesstraat realiseerden Standvast Wonen een mix van 240 woningen. Dat deden we samen met Giesbers Ontwikkelen en Bouwen en Bouwinvest. De afgelopen tien jaar bouwden we in Ônder Onnes 148 betaalbare huurwoningen, 60 vrije sector huurwoningen en 32 koopwoningen. Eengezinswoningen en appartementen met diverse prijzen. Voor starters, senioren, gezinnen, jongeren en bijzondere groepen. De architect van Ônder Onnes is Vera Yanovshtchinsky Architecten, bekend van de Marikenstraat en inmiddels ook de Handelskade.

Woningbouw bracht verhuisbeweging op gang

Door nieuwe woningen te bouwen, kregen meer mensen een kans op een huis. Sommigen lieten daarvoor een woning achter in de wijken Hatertse Hei of Grootstal. Deze waren vervolgens beschikbaar voor woningzoekenden. Maar ook mensen van buiten Nijmegen hadden belangstelling voor een woning in de buurt Ônder Onnes. Bijvoorbeeld omdat ze bij het ziekenhuis, de universiteit of de hogeschool werkten.

Ônder Onnes mooi voorbeeld van vitale buurt

Zo’n tien jaar geleden begon Standvast Wonen met het werken aan vitale buurten en dorpen. Ook voor het terrein van de oude MTS. Hier wilde de woningcorporatie een plek realiseren waar mensen graag wonen omdat de buurt aantrekkelijk, veerkrachtig en veilig is. Waar mensen met allerlei achtergronden probleemloos met elkaar samenwonen. En waar zowel bewoners als professionals verantwoordelijkheid nemen en actie ondernemen voor de buurt/buurtbewoners als dat nodig is. Die plek is Ônder Onnes geworden, een echte vitale buurt.

< terug naar nieuwsoverzicht
 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.