Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Nieuws

22-02-2018 |

Ondersteuning voor huurders in Beuningen bij gebruik van internet

Ondersteuning voor huurders in Beuningen bij gebruik van internet

Steeds meer zaken regel je tegenwoordig via het internet. Bijvoorbeeld het doorgeven van je meterstanden of het afsluiten van je telefoonabonnement. Maar ook het zoeken naar een andere woning via het woonruimteverdeelsysteem Entree. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. De ontwikkelingen gaan erg snel en soms is het moeilijk deze bij te houden. Stichting Perspectief en Standvast Wonen helpen daar graag bij.

Huurders die moeite hebben digitale ontwikkelingen bij te houden, kunnen via de Bibliotheek Beuningen de gratis cursus ‘Klik en tik’ volgen

In deze cursus leer je de basisprincipes van internet. In samenwerking met de Bibliotheek, bieden we bij deze cursus een extra onderdeel aan: het zoeken naar een woning via Entree. Het inschrijven, zoeken en reageren gaat namelijk helemaal digitaal. Deze uitgebreide cursus is speciaal voor mensen die een woning van ons huren in de gemeente Beuningen.

Huurders die deze cursus niet kunnen volgen, maar toch graag hulp willen, kunnen een-op-een begeleiding krijgen van vrijwilligers van Stichting Perspectief

De vrijwilligers helpen bij het inschrijven of bij het zoeken naar een woning via Entree. De vrijwilligers werden hiervoor, samen met de vrijwilligers van de Bibliotheek, getraind door Conny Mulder (woonconsulent bij Standvast Wonen) en Inge Besselink (verhuurmakelaar bij Standvast Wonen).

De vrijwilligers van Stichting Perspectief ontvingen dinsdag 20 februari twee iPad’s die ze mogen gebruiken bij hun een-op-een begeleiding aan onze huurders. Op de foto hierboven staan van links naar rechts: vrijwilligers Joop Beekhuizen en Annelies Willems, Kiri de Bruin (wijkregisseur Standvast Wonen) en Ans Janssen (Stichting Perspectief).

Eufride Klein Rouweler, directeur Stichting Perspectief over dit idee: “Voor veel mensen is het geen probleem om digitaal een woning te zoeken en te reageren. Maar er zijn ook mensen die het niet zelf kunnen en ook geen mensen om zich heen hebben die hen daarbij kan helpen. Wij kregen steeds vaker de vraag vanuit het Sociaal Team / WMO Loket om mensen digitaal te ondersteunen. Met dit project kunnen we deze mensen helpen.”

Kiri de Bruin, wijkregisseur bij Standvast Wonen, zegt hierover: “We willen graag dat mensen wonen in een huis dat bij ze past. Daarom ondersteunen we het idee van Stichting Perspectief graag. Mensen die verhuizen naar een passende woning, laten weer woningen achter voor andere mensen. Dit bevordert de doorstroming op de woningmarkt. Daarom zijn we nu ook in de gemeenten Druten en Nijmegen in gesprek met lokale partners om te kijken wat we samen kunnen organiseren om ook in deze gemeenten mensen te helpen digitaal hun woon- en huurzaken te regelen”.

Wil je meer informatie over de gratis cursus ‘Klik en tik’?

Kijk dan hier. Aanmelden kan per e-mail: beuningen@obgz.nl of telefonisch: 024 327 49 11.

Wil je hulp van een van de vrijwilligers van Stichting Perspectief? Neem dan contact op met Stichting Perspectief

Je kunt bellen naar Ans Jansen: telefoonnummer 024-67 50 939.

Woon je in de gemeente Druten of Nijmegen?

Wij zijn in deze gemeenten in gesprek met partners om te kijken wat we samen kunnen organiseren om je te helpen je woon- en huurzaken digitaal te regelen. Als we hier meer over weten, lees je dit op onze website. De een-op-een begeleiding door Stichting Perspectief is alleen bedoeld voor mensen die in de gemeente Beuningen een woning van ons huren.

Tip: Woon je in de gemeente Druten of Nijmegen en wil je vooral wat handiger worden met internet?

Informeer dan bij je plaatselijke bibliotheek welke cursussen ze biedt.

< terug naar nieuwsoverzicht
 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.