Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Nieuws

13-07-2017 |

Samen dromen over Deest

In 2018 en de jaren daarna voeren we aan een groot aantal woningen in Deest onderhoud uit. We grijpen dit moment aan om breder naar Deest te kijken en een toekomstvisie te maken: Hoe zorgen we ervoor dat Deest een vitaal dorp is en blijft waar mensen graag wonen én blijven wonen? Juist omdat prettig wonen niet alleen met je woning en je directe woonomgeving te maken heeft, maar met veel meer dingen. Hier denken we graag met bewoners en partners over na.

Daarom organiseerden we gisteren een toekomstlab in ’t Trefpunt in Deest

Tijdens deze avond gingen we met zo’n 40 actieve en betrokken bewoners uit Deest in gesprek. We vroegen ze mee te dromen over de toekomst van Deest. Wat is goed aan Deest? Wat is niet goed? Wat zijn kansen voor Deest? En wat zijn bedreigingen?

Het beeld dat we zelf van Deest hebben, klopt met het beeld dat de bewoners zelf hebben

En dat is fijn! Dan hebben we namelijk een gezamenlijk vertrekpunt voor de toekomst. De bewoners zijn erg betrokken bij hun dorp en hebben veel gemeenschappelijke beelden en dromen. Of ze nu koper, huurder of ondernemer in Deest zijn.

Het maken van een toekomstvisie doen we in verschillende stappen

We voerden eerst een analyse uit op een aantal thema’s: sociaal, woonomgeving, woningen en voorzieningen. Zo kregen we een goed beeld van de huidige situatie in Deest. Vervolgens gingen we in gesprek met een aantal actieve en betrokken bewoners. Hoe gaan de mensen met elkaar om? En wat vinden ze daarvan? Hoe is de kwaliteit van de woningen? En zijn er wel voldoende verschillende en passende woningen? Wat vinden ze van de parkeervoorzieningen, het groen en de uitstraling van (wijken van) Deest? En gisteren ‘droomden’ we met betrokken bewoners over de toekomst van Deest.

Op basis van alle suggesties en dromen, werken we een aantal toekomstbeelden uit

Deze bespreken we met een nog op te richten klankbordgroep. Vervolgens kiezen we zelf een van de scenario’s. Dit doen we op basis van financiële haalbaarheid, prioriteiten en ambities.
Het gekozen scenario werken we vervolgens uit tot een uitvoerbaar plan met concrete acties.
Wij als corporatie zetten ons vooral in voor voldoende passende woningen en een fijne directe woonomgeving. Maar prettig wonen gaat over veel meer dan alleen de woning. Daarom leggen we contact en zoeken we samenwerking met partners die vanuit hun verantwoordelijkheid ook een bijdrage kunnen leveren aan een vitaal dorp.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Florine Boetzelaer

Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar info@standvastwonen.nl. Bellen mag natuurlijk ook (024 – 282 01 00).

 

 

 

< terug naar nieuwsoverzicht
 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.