Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Nieuws

07-11-2017 |

We bouwen 50 sociale huurappartementen in Dukenburg

Malvert krijgt twee nieuwe gezichten!

We bouwen 50 sociale huurappartementen in Dukenburg

Op de hoek van de 53e straat in de Malvert komen twee nieuwe woongebouwen met vijftig sociale huurappartementen. Half januari 2018 willen we beginnen met de bouw.

Architectenbureau Visser en Bouwman ontwierp de woongebouwen, Hoedemakers bouwt ze en de gemeente Nijmegen werkt aan de woonomgeving. Als alles volgens planning verloopt, wonen de bewoners vóór de kerst van volgend jaar in hun nieuwe huis.

Een vitale buurt voor een mix aan mensen

De afgelopen jaren vernieuwden we stap-voor-stap dit deel van de Malvert. In 2015 bouwden we De Wollewei. Hier wonen mensen die door hun dementie niet zelfstandig kunnen wonen. Het jaar daarvoor renoveerden we 120 maisonnettes. En we sloopten een aantal woongebouwen op de hoek van de 53e straat, bij de Hatertse brug. Op die plek bouwen we volgend jaar de vijftig sociale huurappartementen in twee woongebouwen. Met deze drie stappen dragen we bij aan een vitale buurt in Dukenburg.

Buurtbewoners denken mee over namen voor de woongebouwen

Daarover ontvingen de direct omwonenden een uitnodiging. De winnaars ontvangen een cadeaubon van € 25. We maken de winnaars en de namen bekend als we starten met de bouw, waarschijnlijk half januari 2018.

Kans om te blijven wonen in eigen buurt

Met de nieuwe huurappartementen bieden we mensen een kans om in hun buurt te blijven wonen. Bewoners uit de Malvert of ergens anders in Dukenburg willen bijvoorbeeld graag naar een appartement verhuizen, maar dan wel in hun vertrouwde buurt. Met uitzicht over de wijk en het water, wonen in het groen. De appartementen zijn geschikt voor een mix aan mensen: diverse leeftijden, alleen of samen, met of zonder zorg.

Dit is de informatie over de appartementen die bekend is

Gebouw A heeft drie verdiepingen met 21 appartementen. Gebouw B heeft acht verdiepingen met 29 appartementen. De appartementen zijn levensloopbestendig. Dat betekent dat ze voldoen aan een aantal eisen waardoor mensen er ook op latere leeftijd goed kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld omdat de appartementen geschikt zijn voor rollators. En de deuren van de centrale ingang elektrisch open en dicht gaan.
 
Een aantal woningen heeft een oppervlakte van 65 m² en 1 à 2 slaapkamers. Andere appartementen hebben een oppervlakte van 75 m² en 2 slaapkamers. De huurprijzen liggen tussen € 592 en € 710 (prijs in 2017). Dat is zonder servicekosten. Alle bewoners hebben straks een videofoon in hun woning. En een eigen berging onder het gebouw. Op het dak van gebouw A en in de zuidgevel van gebouw B komen zonnepanelen.

Dit is de planning

Vóór de kerst van dit jaar maakt de gemeente de grond klaar voor de bouw. Half januari willen we starten met de bouw. Na de zomer bieden we de appartementen te huur aan via Entree. Als alles volgens planning verloopt, verhuizen de bewoners vóór de kerst van 2018 naar hun nieuwe huis. Ook de groene woonomgeving is dan voor een groot deel klaar.

Belangstelling voor een nieuw huurappartement in de Malvert?

Vul dan hieronder het formulier in. We zetten je op een lijst en houden je zo op de hoogte. Je kunt je gegevens ook per telefoon aan ons doorgeven: 024 – 382 01 00. 


 

Velden met een * moet je invullen
< terug naar nieuwsoverzicht
 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.