Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Nieuws

22-06-2017 |

Zó mooi worden de nieuwe huurwoningen in de Ahornstraat en Lijsterbesstraat

Het ontwerp is klaar en KlokGroep gaat aan de slag met de nieuwbouw in Nijmegen-Oost. De bewonersadviescommissie, het Gelders Genootschap en Standvast Wonen kozen samen voor deze aannemer. Belangrijk argument was dat zijn ontwerp voor de nieuwbouw goed aansluit bij de buurt.

Bewonersadviescommissie enthousiast over het ontwerp 

KlokGroep geeft namelijk gehoor aan haar wens: laat de bijzondere kenmerken van de bestaande architectuur terugkomen in de nieuwbouw. De 31 nieuwe, betaalbare huurwoningen passen bij de authentieke sfeer van de buurt en vormen nauwelijks een contrast met de bestaande huizen. Het ontwerp is van LSWA architecten.

Eerder hebben huurders en direct omwonenden meegepraat over het Beeldkwaliteitsplan en de plattegronden. Terugkerende bewoners kregen een zwaarwegende stem in de beoordeling van het ontwerp voor de nieuwbouw. Deze bewonersadviescommissie besteedde vooral aandacht aan de beeldkwaliteit en de woonkwaliteit. Het Gelders Genootschap en Standvast Wonen keken ook naar de financiën en de techniek.

De beelden voor het ontwerp zijn nog niet definitief

Dat zijn ze pas nadat de commissie Beeldkwaliteit van de gemeente akkoord is. Vóór de zomer dienen we ons plan in bij de gemeente. Als alles volgens planning verloopt, start in het eerste kwartaal van 2018 de sloop. Alle vaste huurders verhuizen de komende maanden naar een tijdelijke woning.

De woningen die vrijkomen vóórdat de sloop start, verhuren we tijdelijk

Dat doen we tot uiterlijk drie maanden voor de sloop. Alle huidige vaste huurders uit het plangebied die willen, krijgen een nieuwe woning. De woningen die over zijn, bieden we te huur aan via www.entree.nu.

Het plan bevat ook duurzame voorzieningen voor toekomst

De ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid gaan snel. Standvast Wonen sluit daarop aan met het plan voor de nieuwe woningen in de Ahornstraat en Lijsterbesstraat. Alle woningen hebben straks energielabel (energie-index) A+ of A++. Aan de voor- of achterzijde van de woningen komen zonnepanelen op het dak. In de woningen wordt vloerverwarming aangebracht. En de aannemer realiseert uitsparingen voor loze leidingen. Op die manier kunnen de bewoners in de toekomst ‘all electric’ wonen: warmte voor de woning wordt via elektriciteit geproduceerd.

Volgens de meest gunstige planning start begin 2018 de sloop

De planning vertraagt als er bezwaren op het plan komen of procedures langer duren dan verwacht.

  • Vóór de kerst zijn alle huidige huurders verhuisd.
  • In het eerste kwartaal van 2018 slopen we de woningen.
  • Daarna passen we in het tweede kwartaal van 2018 de riolering aan, maken we de grond bouwrijp, richten we de bouwplaats in en starten we vóór de zomer met de bouw.
  • Eind 2018, in het vierde kwartaal, zijn de nieuwe woningen vóór de kerst klaar.

Lees hier meer over alle plannen voor deze buurt.

 

< terug naar nieuwsoverzicht
 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.