Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Catharinahof - Nijmegen

Wij werken aan de toekomst van 86 appartementen en hun bewoners in de Catharinahof in Nijmegen. In januari 2017 starten we met de werkzaamheden, waarschijnlijk zijn we eind maart klaar.

Standvast Wonen is, als samenwerkingspartner van Zorgcentrum Huize Rosa, actief in de buurt Dennenstraat –  Rosa de Limastraat in Nijmegen. Van oudsher was dit gebied geheel in eigendom bij de Congregatie Zusters Dominicanessen van Neerbosch. In 2007 startte Standvast Wonen met het maken van afspraken over grondaankoop van de congregatie. 

Tristan, Isolde en Huize Rosa

In 2010 bouwden we Tristan & Isolde met 74 zelfstandige sociale huurappartementen. In 2012 namen we het oude verpleeghuis Huize Rosa van de zusters over. Dit verpleeghuis is sinds 2015 geheel vervangen door het nieuwe woongebouw Huize Rosa met 96 zorgwoningen. Hier levert Zorgcentrum Huize Rosa zorg aan bewoners met een zorgindicatie ZZP 4 en hoger. Daarnaast levert Zorgcentrum Huize Rosa op verzoek individuele zorg aan huis bij de bewoners van Tristan & Isolde.

Standvast Wonen eigenaar van Catharinahof

Begin juli 2016 droeg de Congregatie Zusters Dominicanessen van Neerbosch het woongebouw over aan Standvast Wonen die de huidige eigenaar is. Omdat het aantal congregatieleden afneemt en de zusters ouder worden, heeft de congregatie ons gevraagd Catharinahof over te nemen.Catharinahof, Huize Rosa en Tristan & Isolde vormen nu samen een buurt (zorgcontinuüm) waar oudere, religieuze en niet-religieuze bewoners goed samenleven. Ze voelen zich hier veilig, ontmoeten elkaar en kunnen zo zelfstandig mogelijk wonen, met zorg dichtbij.

Langer zelfstandig thuis wonen

Door de scheiding van wonen en zorg en de vergrijzing blijven mensen steeds vaker zelfstandig wonen. Toch hebben ouderen behoefte aan beschermd wonen en biedt de huidige woning dat onvoldoende. Het zorgcontinuüm dat de vier woongebouwen in Neerbosch-Oost vormen is daarvoor een oplossing. Omdat bewoners in deze buurt samen wonen, gaan ze eenzaamheid zoveel mogelijk tegen, wonen ze beschermd en kunnen ze indien nodig gebruik maken van de (zorg)diensten van Huize Rosa.

Doorstroming woningmarkt

Met het eigenaarschap van Catharinahof stelt Standvast Wonen voor de toekomst 86 betaalbare zelfstandige huurwoningen beschikbaar. Als een woning vrijkomt, vindt een religieuze of niet-religieuze oudere hier een woonplek. Vaak verhuizen ouderen vanuit een grotere eengezinswoning waardoor deze beschikbaar komt. Op die manier vindt doorstroming op de woningmarkt plaats.


Bewoners

Huurders, alleen geschikt voor eenpersoonshuishoudens.

Woningen

Het gaat om 86 betaalbare huurwoningen, zowel appartementen als maisonnettes.

Locatie

Rosa de Limastraat in Nijmegen.

{'coords':'51.8327182, 5.821340500000019','zoom':'14','type':'ROADMAP','width':'300','height':'300','route':'0','address':'Rosa de limastraat nijmegen'} 

Bouw

Eind 2016 troffen we de voorbereidingen, maandag 9 januari 2017 starten we met de werkzaamheden. We gaan aan de slag met onder meer het aanzicht van Catharinahof, energiemaatregelen, parkeergelegenheid, bewegwijzering, aanpassing en verfraaiing van de gangen binnen, vernieuwing postkasten, andere verlichting bij de appartementen, etc. Als alles volgens planning verloopt, is Catharinahof eind maart 2017 klaar.

Verhuur

De bewoners van Catharinahof waren oorspronkelijk allemaal lid van de congregatie. De laatste jaren werden ook woningen toegewezen aan religieuzen van andere, vaak ook krimpende, congregaties. Daarnaast wonen er nu ‘leken’ (niet religieuzen, maar meestal wel religieus geïnteresseerden). Om deze woongemeenschap in stand te houden, is het belangrijk dat nieuwe bewoners de meerwaarde inzien van en deelnemen aan het ‘samen leven’ in Catharinahof. We wijzen vrijgekomen woningen daarom direct toe aan bewoners die zelfstandig kunnen wonen en passen bij de bewoners die er nu wonen. Heb je belangstelling en kun je zelfstandig wonen? Neem dan contact met ons op.

Samenwerking

In dit project werkt Standvast Wonen volgens de methode van Design & Build. In oktober presenteerden drie consortia (samenwerkingsgroepen) hun plan. In de beoordelingscommissie waren ook bewoners van Catharinahof vertegenwoordigd. De Variabele won de planpresentatie.

Bijzonderheden

Geen huurverhoging, lagere woonkosten ná de werkzaamheden.

Daarnaast is het de wens van de bewoners in Catharinahof het huidige samenleven zoveel mogelijk te behouden. Daarom brengt Standvast Wonen geen grote veranderingen aan in het gebruik van het gebouw en de algemene ruimtes. Wel gaan we met een aantal onderdelen van het gebouw aan de slag voor onderhoud en verbeteringen. Wij vragen daarvoor geen huurverhoging. De huurprijzen liggen na de werkzaamheden lager dan vóór de aankoop. Huurders betalen gemiddeld € 375 netto voor een appartement en € 450 voor een maisonnette. Dit is exclusief servicekosten en exclusief kosten voor extra diensten van het ‘samen wonen’-pakket.

Informatie

Voor meer informatie of vragen over de werkzaamheden of wonen in Catharinahof in Nijmegen kun je contact met ons opnemen via info@standvastwonen.nl.

 

Nieuws

Zó mooi worden de nieuwe huurwoningen in de Ahornstraat en Lijsterbesstraat


22-06-2017

Het ontwerp is klaar en KlokGroep gaat aan de slag met de nieuwbouw. De bewonersadviescommissie, ...


lees meer >

Ônder Onnes is klaar!


13-06-2017

Dinsdag 13 juni vierden we dat samen met meer dan 140 buurtbewoners en diverse medewerkers van be...


lees meer >

40 nieuwe bewoners vinden hun plek in de Hutgraaf


31-05-2017

Het was vanmiddag gezellig druk bij ons op kantoor. We ontvingen namelijk alle nieuwe bewoners va...


lees meer >

Verslag Samen een belang in wonen


18-05-2017

Wij vinden het belangrijk dat onze huurders invloed hebben op hoe wij als Standvast Wonen ons wer...


lees meer >
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.