Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Tonder en Vulder - Nijmegen

Op de hoek van de 53e straat in Malvert komen twee nieuwe woongebouwen met vijftig sociale huurappartementen: Tonder en Vulder. Hier kunnen mensen ook op latere leeftijd zelfstandig wonen. Half januari 2018 begonnen we met de bouw. Architectenbureau Visser en Bouwman ontwierp de woongebouwen, Hoedemakers bouwt ze en de gemeente Nijmegen werkt aan de woonomgeving. Als alles volgens planning verloopt, wonen de bewoners vóór de kerst van volgend jaar in hun nieuwe huis. 

De afgelopen jaren vernieuwden we stap-voor-stap dit deel van Malvert. In 2015 bouwden we De Wollewei. Hier wonen mensen die door hun dementie niet zelfstandig kunnen wonen. Het jaar daarvoor renoveerden we 120 maisonnettes. En we sloopten een aantal woongebouwen op de hoek van de 53e straat, bij de Hatertse brug. Op die plek bouwen we in 2018 de vijftig sociale huurappartementen in twee woongebouwen. Met deze drie stappen dragen we bij aan een vitale buurt in Dukenburg.

Bewoners

Huurders, jong en oud.

Woningen

50 sociale huurappartementen.

Met de nieuwe huurappartementen bieden we mensen een kans om in hun buurt te blijven wonen. Bewoners uit Malvert of ergens anders in Dukenburg willen bijvoorbeeld graag naar een appartement verhuizen, maar dan wel in hun vertrouwde buurt. Met uitzicht over de wijk en het water, wonen in het groen. De appartementen zijn geschikt voor een mix aan mensen: diverse leeftijden, alleen of samen, met of zonder zorg.

Vulder heeft drie verdiepingen met 21 appartementen. Tonder heeft acht verdiepingen met 29 appartementen. De appartementen zijn levensloopbestendig. Dat betekent dat ze voldoen aan een aantal eisen waardoor mensen er ook op latere leeftijd goed kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld omdat de appartementen geschikt zijn voor rollators. En de deuren van de centrale ingang elektrisch open en dicht gaan.
 
Een aantal woningen heeft een oppervlakte van 65 m² en 1 à 2 slaapkamers. Andere appartementen hebben een oppervlakte van 75 m² en 2 slaapkamers. De huurprijzen liggen tussen € 592 en € 710 (prijs in 2017). Dat is zonder servicekosten. Alle bewoners hebben straks een videofoon in hun woning. En een eigen berging onder het gebouw. Op het dak van Vulder en in de zuidgevel van Tonder komen zonnepanelen.

Locatie

 

Bouw

Vóór de kerst van 2017 maakt de gemeente de grond klaar voor de bouw. Half januari 2018 begonnen we met bouwen. Als alles volgens planning gaat, verhuizen de bewoners vóór de kerst van 2018 naar hun nieuwe huis. Ook de groene woonomgeving is dan voor een groot deel klaar.

Verhuur

Na de zomer van 2018 bieden we de appartementen te huur aan via Entree.

Samenwerking

In juli 2017 kozen we voor het consortium van aannemer Hoedemakers en architectenbureau Visser en Bouwman. Zij bouwen de vijftig appartementen in Malvert in Nijmegen. Daarnaast ontwikkelen we samen met de gemeente het openbare en vooral groene gebied dat om de woningen ligt.

Bijzonderheden

We willen dat mensen passend kunnen wonen. Daarom krijgen maximaal tien van onze 65+ huurders in Malvert en Zwanenveld voorrang op een appartement. Deze huurders wonen nu nog in een grote eengezinswoning. Als ze verhuizen, komen ruime woningen voor gezinnen vrij. En zelf krijgen ze een appartement zodat ze kleiner, energiezuiniger en samen met anderen zelfstandig kunnen wonen. Ook als niet alles meer vanzelf gaat.

Informatie

Je kunt hieronder het belangstellingsformulier invullen. We zetten je dan op een lijst. Als we meer informatie over Tonder en Vulder hebben, hoor je dat van ons via een digitale nieuwsbrief.

Veelgestelde vragen over Tonder en Vulder 

Tonder en Vulder in Nijmegen

1. Ik wil graag meedoen aan het project ‘Van groot naar beter’ in Tonder en Vulder. Kan dat nog?


Nee, aanmelden is niet meer mogelijk.

2. Kan ik alvast plattegronden van de appartementen bekijken?


In de zomer verschijnt de brochure van Tonder en Vulder. Daarin staan ook plattegronden. Zodra de brochure klaar is, ontvang je bericht van ons. Het is daarom belangrijk dat je je e-mailadres aan ons doorgeeft. Dan zetten we je op de lijst en houden we je op de hoogte van het project.

3. Krijg ik voorrang op een appartement als ik in Dukenburg woon?


Nee, alleen de mensen die meedoen aan ‘Van groot naar beter’ krijgen voorrang. Dat zijn er maximaal 10.

4. Ik gebruik een scootmobiel. Kan ik deze voor mijn appartement zetten? Of moet mijn scootmobiel in de berging staan?


De gangen zijn ook vluchtwegen. Daarom mogen er geen spullen staan. Je scootmobiel zet je in je eigen woning of in je eigen berging. In de berging is ook een stopcontact om je scootmobiel op te laden.

De bergingsgangen en de breedte van deuren zijn aangepast op het gebruik van een scootmobiel. Ook de toegangsdeuren van de bergingsgangen kun je openen met een elektrische deuropener. Dit is allemaal op basis van woonkeureisen.

5. Ik heb een indicatie voor levensbestendig wonen vanwege een ernstige chronische ziekte. Krijg ik met deze indicatie voorrang?


De appartementen krijgen bij het aanbieden via Entree het label levensloopgeschikt. Deze woningen verhuren we met voorrang aan woningzoekenden die een Wmo-indicatie van de gemeente hebben.

6. Ik wil graag op de lagere verdiepingen wonen omdat ik niet goed kan lopen. Kan ik kiezen voor een verdieping?


Je kiest als je aan de beurt bent. Dan weet je welke woningen nog beschikbaar zijn.

  1. Eerst kiezen bewoners die in een van de gesloopte maisonnettes woonden.
  2. Dan zijn de deelnemers van het project 'Van groot naar beter' aan de beurt.
  3. Daarna kiezen de kandidaten die via Entree voor een woning in aanmerking komen. Dat gebeurt op volgorde van de toewijzing door Entree.

7. Ik heb geen e-mailadres. Kunnen jullie mij per post op de hoogte houden van Tonder en Vulder?


Nee, dat kan niet. Onze nieuwsbrieven versturen wij per e-mail.

Tip!

Sommige belangstellenden maken gebruik van het e-mailadres van hun kinderen, familie, vrienden of buren.

Belangstellingsformulier voor wonen in Tonder en Vulder

Je kunt hieronder het belangstellingsformulier invullen. We zetten je dan op een lijst. Als we meer informatie over Tonder en Vulder hebben, hoor je dat van ons. 

Velden met een * moet je invullen

Nieuws

Symposium 'Bewonersenergie - Op zoek naar je rol in de energietransitie'


17-09-2018

De woningmarkt moet de komende jaren flink aan de slag voor de energietransitie: van fossiele bra...


lees meer >

Ons nieuwe blad Thuis in de buurt is uit


04-06-2018

Vrijdag 1 juni 2018 ontvingen al onze huurders het nieuwe bewonersblad: Thuis in de buurt. In de ...


lees meer >

Ons jaarbericht 2017 staat online


29-05-2018

Via een kort online jaarbericht vertellen we graag wat we in 2017 deden voor onze huurders &eacut...


lees meer >

Beperkte huurverhoging voor ruim 8000 huurders


20-04-2018

Alle huurders ontvingen deze week een brief of e-mail over de aanpassing van hun huur per 1 ...


lees meer >
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.