Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Tonder en Vulder - Nijmegen

Op de hoek van de 53e straat in Malvert komen twee nieuwe woongebouwen met vijftig sociale huurappartementen: Tonder en Vulder. Hier kunnen mensen ook op latere leeftijd zelfstandig wonen. Half januari 2018 begonnen we met de bouw. Architectenbureau Visser en Bouwman ontwierp de woongebouwen, Hoedemakers bouwt ze en de gemeente Nijmegen werkt aan de woonomgeving. Als alles volgens planning verloopt, wonen de bewoners vóór de kerst van volgend jaar in hun nieuwe huis. 

De afgelopen jaren vernieuwden we stap-voor-stap dit deel van Malvert. In 2015 bouwden we De Wollewei. Hier wonen mensen die door hun dementie niet zelfstandig kunnen wonen. Het jaar daarvoor renoveerden we 120 maisonnettes. En we sloopten een aantal woongebouwen op de hoek van de 53e straat, bij de Hatertse brug. Op die plek bouwen we in 2018 de vijftig sociale huurappartementen in twee woongebouwen. Met deze drie stappen dragen we bij aan een vitale buurt in Dukenburg.

Bewoners

Huurders, jong en oud.

Woningen

50 sociale huurappartementen.

Met de nieuwe huurappartementen bieden we mensen een kans om in hun buurt te blijven wonen. Bewoners uit Malvert of ergens anders in Dukenburg willen bijvoorbeeld graag naar een appartement verhuizen, maar dan wel in hun vertrouwde buurt. Met uitzicht over de wijk en het water, wonen in het groen. De appartementen zijn geschikt voor een mix aan mensen: diverse leeftijden, alleen of samen, met of zonder zorg.

Vulder heeft drie verdiepingen met 21 appartementen. Tonder heeft acht verdiepingen met 29 appartementen. De appartementen zijn levensloopbestendig. Dat betekent dat ze voldoen aan een aantal eisen waardoor mensen er ook op latere leeftijd goed kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld omdat de appartementen geschikt zijn voor rollators. En de deuren van de centrale ingang elektrisch open en dicht gaan.
 
Een aantal woningen heeft een oppervlakte van 65 m² en 1 à 2 slaapkamers. Andere appartementen hebben een oppervlakte van 75 m² en 2 slaapkamers. De huurprijzen liggen tussen € 592 en € 710 (prijs in 2017). Dat is zonder servicekosten. Alle bewoners hebben straks een videofoon in hun woning. En een eigen berging onder het gebouw. Op het dak van Vulder en in de zuidgevel van Tonder komen zonnepanelen.

Locatie

 

Bouw

Vóór de kerst van 2017 maakt de gemeente de grond klaar voor de bouw. Half januari 2018 begonnen we met bouwen. Als alles volgens planning gaat, verhuizen de bewoners vóór de kerst van 2018 naar hun nieuwe huis. Ook de groene woonomgeving is dan voor een groot deel klaar.

Verhuur

Na de zomer van 2018 bieden we de appartementen te huur aan via Entree.

Samenwerking

In juli 2017 kozen we voor het consortium van aannemer Hoedemakers en architectenbureau Visser en Bouwman. Zij bouwen de vijftig appartementen in Malvert in Nijmegen. Daarnaast ontwikkelen we samen met de gemeente het openbare en vooral groene gebied dat om de woningen ligt.

Bijzonderheden

We willen dat mensen passend kunnen wonen. Daarom krijgen maximaal tien van onze 65+ huurders in Malvert en Zwanenveld voorrang op een appartement. Deze huurders wonen nu nog in een grote eengezinswoning. Als ze verhuizen, komen ruime woningen voor gezinnen vrij. En zelf krijgen ze een appartement zodat ze kleiner, energiezuiniger en samen met anderen zelfstandig kunnen wonen. Ook als niet alles meer vanzelf gaat.

Informatie

Je kunt hieronder het belangstellingsformulier invullen. We zetten je dan op een lijst. Als we meer informatie over Tonder en Vulder hebben, hoor je dat van ons via een digitale nieuwsbrief.

Belangstellingsformulier voor wonen in Tonder en Vulder in Malvert 

Je kunt hieronder het belangstellingsformulier invullen. We zetten je dan op een lijst. Als we meer informatie over Tonder en Vulder hebben, hoor je dat van ons. De eerste digitale nieuwsbrief verschijnt in mei!

 

 

Velden met een * moet je invullen

Nieuws

Ons nieuwe blad Thuis in de buurt is uit


04-06-2018

Vrijdag 1 juni 2018 ontvingen al onze huurders het nieuwe bewonersblad: Thuis in de buurt. In de ...


lees meer >

Ons jaarbericht 2017 staat online


29-05-2018

Via een kort online jaarbericht vertellen we graag wat we in 2017 deden voor onze huurders &eacut...


lees meer >

Beperkte huurverhoging voor ruim 8000 huurders


20-04-2018

Alle huurders ontvingen deze week een brief of e-mail over de aanpassing van hun huur per 1 ...


lees meer >

Welkom op de Woonbeurs Nijmegen 21 april


17-04-2018

Wij staan samen met drie andere Nijmeegse woningcorporaties in één stand ...


lees meer >
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.