Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Tonder en Vulder - Nijmegen

Op de hoek van de 53e straat in Malvert komen twee nieuwe woongebouwen met vijftig sociale huurappartementen: Tonder en Vulder. Hier kunnen mensen ook op latere leeftijd zelfstandig wonen. Half januari 2018 begonnen we met de bouw. Architectenbureau Visser en Bouwman ontwierp de woongebouwen, Hoedemakers bouwt ze en de gemeente Nijmegen werkt aan de woonomgeving. Als alles volgens planning verloopt, wonen de bewoners vóór de kerst van dit jaar in hun nieuwe huis. 

De afgelopen jaren vernieuwden we stap-voor-stap dit deel van Malvert. In 2015 bouwden we De Wollewei. Hier wonen mensen die door hun dementie niet zelfstandig kunnen wonen. Het jaar daarvoor renoveerden we 120 maisonnettes. En we sloopten een aantal woongebouwen op de hoek van de 53e straat, bij de Hatertse brug. Op die plek bouwen we in 2018 de vijftig sociale huurappartementen in twee woongebouwen. Met deze drie stappen dragen we bij aan een vitale buurt in Dukenburg.

Bewoners

Huurders, jong en oud.

Woningen

50 sociale huurappartementen.

Met de nieuwe huurappartementen bieden we mensen een kans om in hun buurt te blijven wonen. Bewoners uit Malvert of ergens anders in Dukenburg willen bijvoorbeeld graag naar een appartement verhuizen, maar dan wel in hun vertrouwde buurt. Met uitzicht over de wijk en het water, wonen in het groen. De appartementen zijn geschikt voor een mix aan mensen: diverse leeftijden, alleen of samen, met of zonder zorg.

Vulder heeft drie verdiepingen met 21 appartementen. Tonder heeft acht verdiepingen met 29 appartementen. De appartementen zijn levensloopbestendig. Dat betekent dat ze voldoen aan een aantal eisen waardoor mensen er ook op latere leeftijd goed kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld omdat de appartementen geschikt zijn voor rollators. En de deuren van de centrale ingang elektrisch open en dicht gaan.
 
Een aantal woningen heeft een oppervlakte van 65 m² en 1 à 2 slaapkamers. Andere appartementen hebben een oppervlakte van 75 m² en 2 slaapkamers. De huurprijzen liggen tussen € 592 en € 710 (prijs in 2017). Dat is zonder servicekosten. Alle bewoners hebben straks een videofoon in hun woning. En een eigen berging onder het gebouw. Op het dak van Vulder en in de zuidgevel van Tonder komen zonnepanelen.

Locatie

 

Bouw

Vóór de kerst van 2017 maakte de gemeente de grond klaar voor de bouw. Half januari 2018 begonnen we met bouwen. Als alles volgens planning gaat, verhuizen de bewoners vóór de kerst van dit jaar naar hun nieuwe huis. Ook de groene woonomgeving is dan voor een groot deel klaar.

Verhuur

We bieden vanaf 12 oktober 2018 de appartementen te huur aan via Entree.

Samenwerking

In juli 2017 kozen we voor het consortium van aannemer Hoedemakers en architectenbureau Visser en Bouwman. Zij bouwen de vijftig appartementen in Malvert in Nijmegen. Daarnaast ontwikkelen we samen met de gemeente het openbare en vooral groene gebied dat om de woningen ligt.

Bijzonderheden

We willen dat mensen passend kunnen wonen. Daarom krijgen maximaal tien van onze 65+ huurders in Malvert en Zwanenveld voorrang op een appartement. Deze huurders wonen nu nog in een grote eengezinswoning. Als ze verhuizen, komen ruime woningen voor gezinnen vrij. En zelf krijgen ze een appartement zodat ze kleiner, energiezuiniger en samen met anderen zelfstandig kunnen wonen. Ook als niet alles meer vanzelf gaat.

Informatie

Bekijk hier de brochure over Tonder en Vulder voor meer informatie.

Reageer via Entree op een van de appartementen.

Bekijk hieronder de laatste bouwfoto's. Klik op de kleine foto's om ze te bekijken. Klik op de grotere foto voor een vergroting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je nog vragen? Mail of bel ons! info@standvastwonen.nl of 024 - 382 01 00.

Je kunt hieronder het belangstellingsformulier invullen. We zetten je dan op een lijst. Als we meer informatie over Tonder en Vulder hebben, hoor je dat van ons via een digitale nieuwsbrief.

Lees ook de veelgestelde vragen hieronder!

Veelgestelde vragen over Tonder en Vulder 

 

Tonder en Vulder in Nijmegen

1. Ik wil graag meedoen aan het project ‘Van groot naar beter’ in Tonder en Vulder. Kan dat nog?


Nee, aanmelden is niet meer mogelijk.

2. Kan ik alvast plattegronden van de appartementen bekijken?


In de zomer verschijnt de brochure van Tonder en Vulder. Daarin staan ook plattegronden. Zodra de brochure klaar is, ontvang je bericht van ons. Het is daarom belangrijk dat je je e-mailadres aan ons doorgeeft. Dan zetten we je op de lijst en houden we je op de hoogte van het project.

3. Krijg ik voorrang op een appartement als ik in Dukenburg woon?


Nee, alleen de mensen die meedoen aan ‘Van groot naar beter’ krijgen voorrang. Dat zijn er maximaal 10.

We verwachten wel dat de meeste mensen die zich inschrijven uit Dukenburg komen.

4. Ik gebruik een scootmobiel. Kan ik deze voor mijn appartement zetten? Of moet mijn scootmobiel in de berging staan?

 

Je kunt kiezen. De gangen naar de berging zijn breed. Zo kun je naar je eigen berging rijden met je scootmobiel. In je berging zit een stopcontact om je scootmobiel (of je elektrische fiets) op te laden. Ook kun je je scootmobiel in je appartement parkeren. Een scootmobiel mag niet in de algemene gangen en ruimtes staan. Zo houden we de vluchtwegen vrij en het gebouw veilig.

 

5. Ik heb een indicatie voor levensbestendig wonen vanwege een ernstige chronische ziekte. Krijg ik met deze indicatie voorrang?


De appartementen krijgen bij het aanbieden via Entree het label levensloopgeschikt. Deze woningen verhuren we met voorrang aan woningzoekenden die een Wmo-indicatie van de gemeente hebben.

Jouw indicatie helpt jou om een hogere plek op de Entreelijst te krijgen. Daarmee maak je dus meer kans op een appartement in Tonder of Vulder.

 

6. Ik wil graag op de lagere verdiepingen wonen omdat ik niet goed kan lopen. Kan ik kiezen voor een verdieping?


Je kiest als je aan de beurt bent. Dan weet je welke woningen nog beschikbaar zijn. Het ligt er dus aan op welke plek je staat op de Entreelijst. Hoe hoger je staat, hoe meer keuze je hebt.

  1. Eerst kiezen bewoners die in een van de gesloopte maisonnettes woonden.
  2. Dan zijn de deelnemers van het project 'Van groot naar beter' aan de beurt.
  3. Daarna kiezen de kandidaten die via Entree voor een woning in aanmerking komen. Dat gebeurt op volgorde van de toewijzing door Entree.

7. Ik heb geen e-mailadres. Kunnen jullie mij per post op de hoogte houden van Tonder en Vulder?


Nee, dat kan niet. Onze nieuwsbrieven versturen wij per e-mail.

Tip!

Sommige belangstellenden maken gebruik van het e-mailadres van hun kinderen, familie, vrienden of buren.

8. Waar komen de namen Tonder en Vulder vandaan?

 

Malvert ligt bij het wijkpark Wollewei. Vroeger was dit een veengebied waar turf werd gestoken. Turf is gedroogd veen dat mensen gebruikten als brandstof. Zowel mannen als vrouwen werkten met turf, in allerlei beroepen. De tonder en de vulder hielden zich bezig met het vullen en meten van tonnen met turf. Zodat de klant ook precies een ton turf kreeg.

9. Ik ben al heel lang niet meer verhuisd. Hoe wordt de volgorde bepaald via Entree?

 

Via Entree verdelen corporaties de huurwoningen in de regio Arnhem-Nijmegen. Het grootste deel gaat via meettijd. 

Jouw registratiedatum, ook wel meettijd genoemd, is je woonduur: de datum sinds wanneer je volgens het bevolkingsregister op het huidige adres woont.

Reageer je op de site van Entree op een advertentie met de verdeler meettijd? Dan kom je samen met andere woningzoekenden op een lijst. De volgorde hangt af van de meettijd. Je registratiedatum is dus belangrijk om te bepalen op welke plaats je komt als je op een woning reageert.

 

Nieuws

31 nieuwe huurwoningen voor Bomenbuurt in Hengstdal zijn klaar


18-04-2019

Woensdag 17 april vierden buurtbewoners in de Bomenbuurt feest. De nieuwe 27 betaalbare en duurza...


lees meer >

Klachtencommissie Woningcorporaties Nijmegen zoekt huurderslid


15-04-2019

    In verband met het vertrek van één van de twee zittende huurdersled...


lees meer >

“Dukenburg verdient aandacht, het vernieuwde Malvert is een mooi voorbeeld”


08-04-2019

Vrijdag 5 april vierden buurtbewoners in Malvert feest. Woningcorporatie Standvast Wonen en de ge...


lees meer >

Corporaties De Gemeenschap en Standvast Wonen kiezen voor 100% groene stroom


25-03-2019

Vanaf april levert De Groene Stroomfabriek uit Nijmegen stroom aan alle algemene ruimtes in woong...


lees meer >
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.